Tisztavatás 2023

A 2023. június 30-án a Luther utcában megtartott évzáró ünnepségek után hagyományosan a Magyar Vasúttörténeti Parkban megrendezésre került a Tisztavatás július 7-én 10 órától.

Közúti képzés a BGOK kötelékében

2023. július 1-jével a VOLÁNBUSZ Zrt. Oktatási centruma hivatalosan Közúti képzések néven a BGOK kötelékébe került. Így a MÁV-VOLÁN-csoport részére szélesebb körben és egységesebb formában tud szolgáltatást nyújtani. 

175 éve született névadónk Baross Gábor!

Jogelőd intézményük alapítója, névadónk, Baross Gábor 175 éve született 1848-ban. Pesti egyetemi évei után Trencsénben megyei tisztviselő. 1875-ben a puhói kerület képviselőjeként szabadelvű országgyűlési képviselő,
1883-tól közlekedési államtitkár, 1886-tól 1889-ig közmunka- és közlekedésügyi miniszter, majd ezt követően halálig kereskedelemügyi miniszter volt.

Ismét sikeresen vizsgázott a BGOK minőségirányítási rendszere

Az ÉMI-TÜV SÜD Kft. tanúsító cég minőségirányítási auditorai 2023 áprilisában az ISO 9001:2015 szabvány szerinti működés megfelelőségét vizsgálták a BGOK-ban. Az auditorok elismerően nyilatkoztak a BGOK folyamatos fejlesztési törekvéseiről és a vizsgált 3 éves ciklus alatt elért eredményeiről. 

Elindult a BGOK új honlapja

Örömmel tudatjuk – már a megújult felületünkön –, hogy a BGOK honlapja megújult, mind kinézetében, mind felépítésében, mind tartalmában. A fejlesztés alapját az a gondolat vezérelte, hogy egy letisztult, átlátható, könnyen használható és többfunkciós felülettel segítsünk a hozzánk látogatókat. 

Módosul a MÁV Zrt. biztonsági szabályrendszere

2023. április 1-jétől módosuló utasítások szerint végzik a munkájukat a vasutasok, a felkészítésben oroszlánrész jutott a BGOK-nak. Egy újabb korszakhoz érkezett a vasút.

Közlekedj körültekintően!

A MÁV-Volán-csoport Vasútbiztonsági kampánya 2023-ban is folytatódik, hogy felhívja a figyelmet a vasúti átjárókban történő és általában elkerülhető balesetekre. Az élet egy percen (nem) múlhat!

Stúdió32 – Újabb lépés a vasúti képzések digitalizálásában

A közelmúlt pandémiás időszaka felgyorsította a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központban az elektronikus oktatási formák fejlesztését és használatát.

Egységes digitális nyilvántartó rendszerben a BGOK oktatási segédletei

A Baross Gábor Oktatási Központ a képzésen résztvevők számára nagy mennyiségű és nagyon sokféle papír alapú utasítást, jegyzetet, oktatási segédanyagot biztosít az elektronikus tananyagok mellett.

Új képzési engedélyt szerzett a BGOK

A Baross Gábor Oktatási Központ a vasútszakmai képzések mellett igyekszik kielégíteni a MÁV-Volán-csoport vállalatainak egyéb képzési igényeit is.