Stúdió32

Image

A BGOK az elmúlt időszak pandémiás helyzetének hatására kialakított egy saját videó- és hangstúdiót. Ennek a célja a tananyagok narrációjának, illetve videóanyagainak a rögzítése, esetlegesen online oktatások esetén a közvetítés helyszínéül is szolgálhat. Az akusztikailag javított stúdióhelyiséghez tartozik egy előkészítő iroda is, ahol az anyagok előkészítő és utómunkái elvégezhetők.

A stúdió előterében kialakított irodarészben a képzésfejlesztési szakértők megfelelő munkakörülmények között, speciális szoftverek segítségével végezhetik el az előkészítő- és utómunkákat, úgy, hogy ezzel nem zavarják meg a felvételt. Az előkészítő helyiségben lehetőség nyílik a szöveg- és forgatókönyvek egyeztetésére, kidolgozására, valamint az előadók felkészítésére a felvételhez.

Image

A látszólag egyszerű feladat az éles helyzetben a

„Tessék, felvétel!”

mondat elhangzása után percről-percre nehezebbé válik, ezért munkatársaink beszéd- és előadástechnikai tanácsokkal, szükség esetén pedig testtartást javító gyakorlatokkal segítik a felvétel gördülékenységét és az esetleges lámpaláz leküzdését. A kitűzött célok szerint 2023-ban több vasútszakmai tananyag professzionális feldolgozása és támogatása valósulhat meg belső keretek között a BGOK munkatársainak közreműködésével. A tervek között szerepel a forgalmi utasítások egyes részeinek animálása, amiket a stúdióban előállított narráció egészít ki.

A BGOK évek óta folyamatosan bővíti és frissíti azokat az eszközeit, amelyek a videókészítéshez, illusztrálásokhoz, animálásokhoz szükségesek. A vasútüzem során sok olyan téma, szituáció, baleset történik, amit célszerű szélesebb körben bemutatni, amire a ma napig a legjobb megoldás az oktatófilm. 

Image

A stúdiónkban kerül rögzítésre a Géptér – a MÁV-START podcastja. Köszönjük a készítőknek, hogy helyszínül minket választottak.

A közös munka, az első adások izgalma és a technikai megvalósítás kitalálása különösen érdekes feladat volt. Reméljük még nagyon sok adás készülhet ebből a csoport szintjén egyedül álló műsorból.

A technikai fejlesztéseink tervei között szerepel az ilyen adások és narrációkhoz használható mikrofonok beszerzése és az eddigi rendszerek átalakítása. 

 

Az átadás óta több oktatási anyagot is sikeresen rögzítettünk, több oktató videónak is elkészült a narrációja, valamint a hagyományosnak mondható Nyílt napunkon is birtokba vehették a gyerekek egy érdekes interaktív program keretein belül.

 

Fotógaléria