Egységes digitális nyilvántartó rendszerben a BGOK oktatási segédletei

2023.03.08. 12:16
szerző: BGOK

A Baross Gábor Oktatási Központ a képzésen résztvevők számára nagy mennyiségű és nagyon sokféle papír alapú utasítást, jegyzetet, oktatási segédanyagot biztosít az elektronikus tananyagok mellett.

Image
Jegyzettár - 6.

Ezek megrendelése, legyártása, kezelése, kiadása, visszavétele különleges figyelmet igényel, valamint komoly értéket képvisel, ezért nyújt nagy segítséget a SZIKLA21 program bevezetése, melynek segítségével számítógépes nyilvántartás áll rendelkezésre.

A digitalizáció új területen történő megjelenésének segítségével valamennyi oktatási segédlet (utasítás, üzletszabályzat, jegyzet, könyv, oktatási segédanyag) kezelése számítógépes rendszerben történik. A BGOK munkatársai az elmúlt hónapokban a tanfolyamokra kiadandó és visszaszedendő oktatási segédleteket vonalkóddal és egyedi azonosítóval látták el és bevitték a számítógépes adatbázisba. Már több mint 70.000 kötet került a rendszerbe, és mostantól vonalkódos leolvasással történik az oktatási segédletek kiadása és visszavétele, nyomon követése. Emellett jelentős tételt tesz ki a jegyzettár forgalmában a hallgatóknak végleges használatra átadott nyomtatott kiadványok kiosztása is.

Leltár tekintetében is nagy munkát végeztek a Képzésfejlesztés és szabályozás munkatársai a központi Luther utcai, a Tatai utcai, valamint az 5 vidéki telephely jegyzettáraiban is. Ugyanis a vonalkódozás miatt megtörtént egy teljes selejtezés, állomány rendezés, így rendezettebb, aktuális készlettel rendelkezik mostantól minden jegyzettár.

A BGOK vezetői azt remélik, hogy az új nyilvántartási és nyomon követési rendszerrel költséghatékonyabban és korszerűbben tudják biztosítani a taneszköz ellátást az évi több mint 2000 képzés számára.

A BGOK a jegyzettár mellett igen nagy kötetszámú szak- és szépirodalmi könyvtárral is büszkélkedhet szinte egyedülálló módon a MÁV-Volán-csoport keretén belül.