Egységes digitális nyilvántartó rendszerben a BGOK oktatási segédletei

2023.03.08. 12:16
szerző: BGOK

A Baross Gábor Oktatási Központ a képzésen résztvevők számára nagy mennyiségű és nagyon sokféle papír alapú utasítást, jegyzetet, oktatási segédanyagot biztosít az elektronikus tananyagok mellett.

Image

Ezek megrendelése, legyártása, kezelése, kiadása, visszavétele különleges figyelmet igényel, valamint komoly értéket képvisel, ezért nyújt nagy segítséget a SZIKLA21 program bevezetése, melynek segítségével számítógépes nyilvántartás áll rendelkezésre.

A digitalizáció új területen történő megjelenésének segítségével valamennyi oktatási segédlet (utasítás, üzletszabályzat, jegyzet, könyv, oktatási segédanyag) kezelése számítógépes rendszerben történik. A BGOK munkatársai az elmúlt hónapokban a tanfolyamokra kiadandó és visszaszedendő oktatási segédleteket vonalkóddal és egyedi azonosítóval látták el és bevitték a számítógépes adatbázisba. Már több mint 70.000 kötet került a rendszerbe, és mostantól vonalkódos leolvasással történik az oktatási segédletek kiadása és visszavétele, nyomon követése. Emellett jelentős tételt tesz ki a jegyzettár forgalmában a hallgatóknak végleges használatra átadott nyomtatott kiadványok kiosztása is.

Leltár tekintetében is nagy munkát végeztek a Képzésfejlesztés és szabályozás munkatársai a központi Luther utcai, a Tatai utcai, valamint az 5 vidéki telephely jegyzettáraiban is. Ugyanis a vonalkódozás miatt megtörtént egy teljes selejtezés, állomány rendezés, így rendezettebb, aktuális készlettel rendelkezik mostantól minden jegyzettár.

A BGOK vezetői azt remélik, hogy az új nyilvántartási és nyomon követési rendszerrel költséghatékonyabban és korszerűbben tudják biztosítani a taneszköz ellátást az évi több mint 2000 képzés számára.

A BGOK a jegyzettár mellett igen nagy kötetszámú szak- és szépirodalmi könyvtárral is büszkélkedhet szinte egyedülálló módon a MÁV-Volán-csoport keretén belül.